Je praktijk successvoller met Energetisch Structurele Balans (ESB)
Cursussen
 

ESB® module `Baby`

De baby-module draait primair om baby's, maar de meeste technieken kunnen ook worden toegepast op jeugdigen en volwassenen.

Deze cursus staat helemaal in het teken van prenatale- en geboorte trauma's. Omdat de klachten van baby's meestal multi-causaal zijn, zal iedere docent vanuit zijn/haar ervaring en expertise laten zien hoe klachten van baby's op het strukturele-, het chemische- en het psychisch-emotionele niveau kunnen worden behandeld. 

Jan Berx is een osteopaat met een zeer grote ervaring in de behandeling van baby's. (Hij behandelt in zijn praktijk in het Belgische Diepenbeek ongeveer 70 baby's per week).
Jan geldt voor veel van zijn collega's, maar ook voor vele andere therapeuten in het alternatieve veld, als een autoriteit op het gebied van baby-therapie.
Tijdens de cursus leert u zijn unieke diagnosemethode kennen en toepassen. Aan de hand van filmopnames uit zijn eigen praktijk en aan de hand van praktische oefeningen leert u hoe u met behulp van ESB®-technieken heel gericht en gedoseerd, klachten bij baby's kunt behandelen. U leert welke specifieke problemen er kunnen ontstaan bij verschillende soorten bevallingen (zoals stuitbevalling, tangverlossing, keizersnede enz.).
Heel bijzonder is ook, dat ieder geboortetrauma zijn eigen kenmerkend stempel drukt op het karakter van het kind, zijn/haar voorkeuren of aversies enz.

Leen Roelen is een ervaren psychotherapeute die voornamelijk werkt met volwassenen.
Door haar opleiding in de babypsychologie, vormt de behandeling van prenataal trauma bij veel van haar patiënten een belangrijk onderdeel van het behandelingsplan.
Nieuwe inzichten uit in prenatale psychologie laten duidelijk zien dat relatieproblemen en moeilijkheden met binding, hun oorsprong kunnen hebben in de tijd voor de geboorte. Sommige problemen van jeugdigen en volwassenen kunnen pas goed begrepen en opgelost worden als rekening wordt gehouden met ervaringen tijdens het verblijf in de baarmoeder.
Leen vertelt over wat zich daadwerkelijk kan afspelen tijdens de eerste negen maanden van ons bestaan en de betekenis van de prenatale ontwikkeling voor ons verdere leven.
Aan de hand van `key-moments` die plaatsvinden tijdens de prenatale periode en de trauma's die hierbij kunnen ontstaan, leert men begrijpen wat voor gecompliceerde weg een kindje al achter zich heeft op het moment dat het wordt geboren.

Verder zal er gesproken worden over het ontstaan en de behandeling van klachten op chemisch niveau. Constitutioneel eczeem en allergie voor koemelk zijn klachten die steeds vaker voorkomen in de dagelijkse praktijk. Niet alleen voor therapeuten uit het reguliere circuit, maar ook voor veel alternatief werkende therapeuten vormen ze een grote uitdaging.
We laten zien welke factoren een rol kunnen spelen bij deze aandoeningen en hoe ze gericht en zeer snel kunnen worden behandeld door middel van ESB®.
Het gebruik van medicijnen, drugs of grote hoeveelheden alcohol, door de moeder (bijvoorbeeld tijdens een feest, terwijl ze nog niet weet dat ze zwanger is ...), kan zorgen voor klachten bij het ongeboren kind.
Hoe u residue van deze en andere toxines kunt achterhalen en ontgiften, is een van de vele items die zal worden behandeld.


Voorwaarden:
Module 1, 2 en 3 zijn voorwaarden voor deelname aan deze module.

Docenten: Dhr. Jan Berx, mevr. Leen Roelen

Cursusdata: Twee opeenvolgende weekenden. Deze module wordt echter niet ieder schooljaar gegeven. 

>> Door omstandigheden kan deze cursus voorlopig niet plaatsvinden <<

N.B. De kosten bedragen € 830,-  (incl. BTW, inclusief lunch).
        Geaccrediteerd door K.T.N.O., V.N.T. en B.A.T.C. 

 

Meld u aan:

 


Docent Cursus Kosten
Jan Berx, Leen Roelen > Module `Baby` 830.00 €

Prijzen zijn incl. BTW en incl. lunch

 
De Draeckenstaert ESB opleidingen • Swalmen • T. 0031 (0)475-600048
info@dedraeckenstaert.com • info@ESBopleidingen.com • KvK 67677312

concept & design : PAGE FACTORY
Webshop by www.trade-system.at