Je praktijk successvoller met Energetisch Structurele Balans (ESB)
Cursussen
 

Algemene informatie over de cursussen

ESB cursus

Algemeen:

De Draeckenstaert biedt voor het eerst sinds 2010 de opleiding Energetisch Structurele Balans aan in Nederland. De ESB® - techniek is ontwikkeld door André Dückers en Klaus Schlösser en wordt al enige jaren onderwezen in Duitsland en België.

De opleiding is gericht op personen die reeds werkzaam zijn in de alternatieve- of reguliere gezondheidszorg zoals natuurgeneeskundig therapeuten, fysiotherapeuten, osteopaten en massagetherapeuten, die hiermee hun reeds voorhanden zijnde repertoire willen verrijken.

Het doel van de opleiding is gericht op het ontwikkelen van een hoge mate van sensitieve, palpatoire en intuïtieve vaardigheden, om hierna professioneel met ESB®- technieken te gaan werken in de praktijk.

Om aan pijn, houdingsanomalieën en lichaamsstructuren te werken, benutten we ook vaak de weg via de psyche, vanuit de overtuiging dat de manier waarop we leven, zich weerspiegelt in het lichaam; het ESB®- systeem ziet lichaam en geest als integrale eenheid. Door via het lichaam te werken aan psychische problemen, ondersteunen we zodoende onze patiënten om zo, op een non-verbale manier, emoties te verwerken.

Modules:

De opleiding wordt in een modulair systeem aangeboden. De basisopleiding tot ESB®- practitioner omvat drie, op elkaar afgestemde, modules.

Daarnaast zullen er vanaf 2012 meerdere modules worden aangeboden, waardoor u uw vaardigheden nog verder kunt ontwikkelen.

Iedere module is een op zichzelf staand en afgerond geheel en het geleerde kan meteen, eventueel in combinatie met andere methodes, in uw praktijk worden toegepast.

U leert niet alleen maar nieuwe methodes, maar u ontwikkelt tevens een dieper inzicht in verscheidene, met elkaar inter-agerende systemen, die uw praktische werk naar een nieuw niveau tillen.COVID-19: Onder het hoofdstuk `Agenda` vindt u belangrijke informatie over ons beleid omtrent het coronavirus.

cusus


 
De Draeckenstaert ESB opleidingen • Beesel • T. 0031 (0)6 53 979619
info@dedraeckenstaert.com • KvK 67677312

concept & design : PAGE FACTORY
Webshop by www.trade-system.at