ESB® module 4
Deze module is een tweedaagse workshop.
Module 4 heeft te maken met de behandeling van het sclerotoom en dan voornamelijk met de behandeling van ligamenten en gewrichtskapsels.
Deze structuren kunnen met de technieken uit voorgaande modules zeer snel en effectief op een typische ESB®- manier worden behandeld, hetzij bij sportblessures of bij chronische klachten. Er wordt gedemonstreerd hoe de gewrichtsbanden, resp. gewrichtskapsels van de belangrijkste gewrichten getest en behandeld worden.
Verder worden in deze module geavanceerde technieken geleerd voor de behandeling van het kaakgewricht en behandeling van littekens. Tevens wordt een techniek voor de behandeling van botten en tanden gedemonstreerd.
Deze module is een must voor therapeuten die veel met sporters werken. Vanuit ESB®- oogpunt is het belangrijkste doel bij ligamentair letsel niet de pijnbestrijding, maar het herstel van ligamenten en pezen naar hun normale (pré-letsel) sterkte. Helaas worden veel sporters behandeld door artsen en therapeuten die alleen pijnverlichting in de vorm van ibuprofen, aspirine of cortisoninjecties te bieden hebben. Deze therapieën bieden weliswaar pijnverlichting op de korte termijn, maar resulteren vaak in verzwakking van ligamenten en pezen. Omdat men ligamenten nu eenmaal niet kan trainen zie je vaak dat sporters (na blessures) niet meer terugkomen op hun oude niveau of zelfs niet meer in staat zijn om deel te nemen aan hun favoriete sport.
U leert:
-
hyperlaxe en verzwakte ligamenten van de grote gewrichten weer `op te spannen` zodat ze weer hun oorspronkelijke sterkte terug krijgen. Dit resulteert onmiddellijk in een functie-verbetering en een grotere stabiliteit van het gewricht bij artrose, bij sportletsels, RSI enz.; het gewricht wordt weer sterk.
-
hyperlaxe en verzwakte ligamenten van de wervelkolom (facetgewrichten) en het bekken, zoals de ligamenten van de sacroiliacaalgewrichten, de symphyse, het iliolumbale ligament op een snelle wijze te behandelen. Hyperlaxe ligamenten zien we meer dan driekwart van alle chronische rugklachten. Na behandeling gaan patiënten `ineens` weer kaarsrecht zitten en bemerken dat hun rug weer stevig aanvoelt.
Het zijn overigens vooral de ligamenten die bij rug- en gewrichtsklachten voor de meeste pijn zorgen. Pas daarna komen de pezen, dan de fascia en tenslotte de spieren.
Voorwaarden: Module 1, 2 en 3 zijn voorwaarden voor deelname aan module 4.
Docent: André Dückers
Cursusdata: zaterdag 27 mei en zaterdag 10 juni 2023.
N.B. De kosten voor deze 2-daagse cursus bedragen € 300,00 (excl. B.T.W.)
Geaccrediteerd door de K.T.N.O. (t.b.v. de V.B.A.G. e.a.)
Meld je aan:
|